Vücudumuzda bizimle birlikte birçok canlı türü yaşamaktadır. Bu canlılardan en çok bilinenleri bakteriler, mantarlar ve virüslerdir. Fakat özellikle bakteri dendiği zaman bize pek de olumlu şeyler çağrıştırmaz. Çünkü her bakterinin zararlı olduğunu düşünürüz. Ve onlardan kurtulmak için çeşitli yollar deneriz. Aslında durum sandığımız gibi değildir. Örneğin faydalı bakteriler arasında yer alan probiyotikler, genel beden sağlığı açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Pek çok besinde bulunan ve bu yolla vücudumuza alabildiğimiz probiyotik, yeterli miktarda alındığı takdirde vücuda inanılmaz faydalar sağlar. Özellikle son yıllardaki araştırmaların yoğunlaştığı bu konu, günden güne daha çok önem kazanmaktadır. Fakat yapılan son çalışmalar probiyoğin ağız ve diş sağlığı açısından da yararlı olabileceğini bize göstermiştir. Yani probiyotikleri tüketerek ağız sağlığınızı korumanız mümkün.

Ağız ve Diş Sağlığında Probiyotik Kullanımının Rolü Nedir?

Ağız sağlığının korunmasında büyük bir rol oynayan probiyotik maddelerinin faydaları şunlardır:

Küçük ya da büyük her türlü ağız ve diş probleminin günlük hayatımızda konfor bozucu etkileri vardır. Probiyotik kullanımına gereken önemi göstererek bu sorunların büyük bir kısmından kurtulmak oldukça basittir. Bu maddelerce zengin besinleri öğünlerinize ekleyebilir ve uzun vadede daha sağlıklı bir ağız florasına kavuşabilirsiniz.

Probiyotik Bakımından Zengin Besinler Nelerdir?

Hem genel sağlık hem de ağız sağlığı açısından büyük faydaları olan probiyotikler, besinler yoluyla vücuda alınabilir. Özellikle fermente edilen gıdalar probiyotik açısından oldukça zengindir. Ev yoğurdu, kefir ve lahana turşusu probiyotik deposu gıdalar olarak sayılabilir. Ayrıca elma, muz, şeftali, nar, karpuz ve greyfurt gibi meyveler de bu faydalı bakterileri içerir. Bunun yanı sıra hurma ve kuru incir de yararlı bakteriler konusunda gereken desteği size sağlayacaktır. Probiyotik vücuda almanın bir diğer yolu ise takviyelerdir. Fakat bu takviyelerin mutlaka uzman bir hekim tavsiyesiyle alınmaları ve onun kontrolünde kullanılmaları gerekir.

Bu Yazı İlginizi Çekebilir: Ağız Duşu Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button